Historie

Kappa er i dag et af verdens førende brands inden for sport- og streetwear, og den symbolske Kappa logo er blevet båret af verdens største sportsstjerner, fra Italiens landshold til Juventus, Barcelona, Roma, Napoli og mange flere. Kappas historie går helt tilbage til 1916, da italieneren Abramo Vitale grundlagde firmaet ”Calzificio Torinese”, der beskæftigede sig udelukkende med produktion af strømper på familiens egen gård.

 

Overblik:

 

1916:
Abramo Vitale grundlægger virksomheden Calzifico Torinese i Torino, som beskæftiger sig udelukkende med produktion af strømper.

1917:
Virksomheden igangsætter masseproduktion af strømper i høj kvalitet.

1939:
Produktpaletten udvides med strikprodukter.

1943:
Firmaet bliver bombet af de amerikanske styrker, fordi de leverer varer til de italienske tropper.

1951:
Genopbygning af ”Calzificio Torinese” hovedkontoret igangsættes.

1955:
Fusion og ekspansion fører til navneskift ”Maglificio Calzificio Torinese”.

1956:
En produktionsfejl fører til, at Maglificio Calzificio Torinese beslutter  at bruge ”K-KONTROLL” navnet, for at overbevise kunderne om firmaets kvalitetsbevidsthed.

1958:
Interessen for Kappa produkterne stiger, og Kappa bliver Italiens største leverandør af undertøj og strømper.

1968:
Maurizio Vitale overtager Maglificio Calzificio Torinese, og fører virksomheden til nye højder.

1969:
Billedet af en mand og en kvinde, der er på Kappas symbolske logo bliver til ved et photoshoot for en Beatrix badetøjskollektion (Beatrix var på det tidspunkt et andet brand, der også var en del af Maglificio Calzificio Tprinese). Dette billede blev senere (i 1984) det officielle Kappa logo.

1970 og efter:
Kappa præsenterer træningstøj/sportstøj og sko, og her starter en række af de største sponsorater inden for fodbold, rugby, basketbold og atletik. Kappa bliver en vigtig spiller i fodboldverdenen og i løbet af 1980’erne bliver Kappa et af verdens førende fodboldbrands med klubber som A.C. Milan, Roma, Ajax Amsterdam.

I 1990’erne forsætter Kappa med positionen som værende Europas førende fodbold brand, og i 1996 vinder Juventus deres tredje Champions League finale iført Kappa tøj.

I 2004 laver Kappa en sponsoraftale med F. C. Copenhagen, som er den største sponsoraftale i Skandinavien nogensinde.

Kappa er i dag både et streetwear og sportswear brand, og i samarbejde med kendte fashion designere, går Kappa målrettet efter at være et eklektisk og fashion orienteret brand.